rolada


tole je moja prva rolada ever :)
je ratala super!
bila zelooooo dobra in jo je zmankalo v trenutku,tako da ko jo bom naslednjič delala jo bom naredila dvojno ali trojno :)

še recept:

sestavine:
3 jajca
15 dag sladkorja
10 dag moke
5 dag jedilnega škroba
6 žlic vroče vode
vanilijev sladkor
žlička pecilnega praška
marmelada po želji


postopek:
ajca stepamo približno 4 minute, da se spenijo, nato dodamo sladkor in vanilijev sladkor in stepamo še približno 1 minuto. Nato dodamo 6 žlic vroče vode, masa se mora povečati vsaj za trikrat. Moko, jedilni škrob in pecilni prašek na to maso presejemo (počasi) in mešamo. Maso zlijemo na pekač (standardni - nizek), ki smo ga (obvezno) obložili s peki papirjem in damo v pečico za 8 minut na 225 stopinj. Če prepozno vzamemo ven, se bo rolada prelomila, drugače pa ne.
Prej si že pripravimo raztegnjeno kuhinjsko krpo, ki smo jo posuli s sladkorjem. Pečeno maso zvrnemo na krpo skupaj s peki papirjem, ki ga takoj pokapamo z mrzlo vodo. Peki papir previdno odstranimo iz mase (kar hitro), pečeno maso namažemo (previdno) z marmelado in si pri zavijanju pomagamo s krpo. Rolado damo v hladilnik za 6 minut, da se ohladi. Ko jo vzamemo iz hladilnika jo narežemo na poljubno široke koščke in okrasimo s sadjem po želji..

5 komentarji:

lucie pravi ...

zdaj si mi pa lušte naredla...
izgleda zelo dobro! recept?

art of Ajetam pravi ...

fulll enostaven.
pa meni je blo res fulll dobro.
bom recept dodala v poste če bo še katero zanimalo ;)

lucie pravi ...

hehe jaz skoraj do pike enako,sam vroče vode ne dodam, pa moke dam 15 dek pa nič škroba. pa pol krpe nič ne posujem s sladkorjem in nič ne škropim peki paprija z vodo in ne dam rolade v hladilnik.

5ra pravi ...

mm, dober zgleda

art of Ajetam pravi ...

tut je :)

Write here, about you and your blog.
 
Copyright 2009 tecka's blog All rights reserved.
Blogger Templates created by Deluxe Templates
Wordpress Theme by EZwpthemes